Rengeteg céklasaláta van már a blogon, de ez északi stílusú olyan finom, hogy érdemes kipróbálni. Nálam szoros második a citromlével, olívaolajjal és fokhagymával elkevert cékla után.
Kell hozzá:
- 2 közepes cékla megfőzve vagy megpárolva
- 1 nagy krumpli megfőzve
- 2 ek napraforgóolaj
- 1 ek balzsamecet
- 1 közepes lilahagyma fele vékony félkörökre vágva
- 5 dkg füstölt hal
- 2 ek tejföl
- nagy csokor kapor
- só, bors
Elkészítés:
- A főtt céklát és krumplit kisebb kockákra vágjuk, összekeverjük az olajjal és az ecettel, tepsibe borítjuk, és kb. 20-25 percig sütjük, hogy kicsit ropogósak legyenek, de ne száradjanak ki.
- Ha kicsit meghűltek, összekeverjük őket a többi hozzávalóval. Melegen és hidegen egyaránt finom.
Forrás: Lavender and Lovage blog (http://www.lavenderandlovage.com/2012/01/hot-beetroot-and-potato-salad-with-smoked-trout-and-dill-cream.html) (ford. Dudik Éva)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése