Hozzávalók:
Linzertészta:
- 20 dkg liszt
- 6 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 1 tojássárgája
Rumos-vaníliás krém:
- 3 dl tej
- 2 dl tejszín
- 1 csomag pudingpor (vaníliás)
- fahéj
- rum ízlés szerint
- 6 dkg cukor
Karamellizált szilva:
- 10 szem szilva felszeletelve
- 3 ek barna cukor
- 1 ek margarin
- 1 kk fahéj
- fél dl víz
- rum
Elkészítés:
- Összegyúrjuk a tésztát, majd 20 percre hűtőbe tesszük.
- 20 perc után kör alakúra nyújtjuk lisztezett deszkán, a piteformába hajtjuk, szépen formára egyengetjük, majd újabb 20 percre a hűtőbe tesszük.
- 180 fokra melegített sütőben megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
- A krémhez felforraljuk a tejet, a többi hozzávalót kikeverjük, majd hozzáadjuk a forró tejhez, és szépen csomómentesre (és sűrűre) főzzük a pudingot.
- A pudingot a tésztára kenjük, és utolsó lépésként elkészítsük a karamellizált szilvát.
- A barna cukrot a margarinnal felhevítjük, és rátesszük a felszeletelt szilvát. Pároljuk.
- Később hozzáadjuk a pici vizet, amitől szirupossá és fényessé válik a szilvákon a bevonat. Fahéjjal és még több rummal ízesítsük.
- Ha a szilva is kihűlt, rendezzük el szépen a pite tetején.
Forrás: egy kis módosítással: Rama süteményeskönyv
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése