2013. augusztus 4., vasárnap

Pite karamellizált szilvával

Hozzávalók:

Linzertészta:
  • 20 dkg liszt
  • 6 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
Rumos-vaníliás krém:
  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag pudingpor (vaníliás)
  • fahéj
  • rum ízlés szerint
  • 6 dkg cukor
Karamellizált szilva:
  • 10 szem szilva felszeletelve
  • 3 ek barna cukor
  • 1 ek margarin
  • 1 kk fahéj
  • fél dl víz
  • rum
Elkészítés:
  1. Összegyúrjuk a tésztát, majd 20 percre hűtőbe tesszük.
  2. 20 perc után kör alakúra nyújtjuk lisztezett deszkán, a piteformába hajtjuk, szépen formára egyengetjük, majd újabb 20 percre a hűtőbe tesszük.
  3. 180 fokra melegített sütőben megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  4. A krémhez felforraljuk a tejet, a többi hozzávalót kikeverjük, majd hozzáadjuk a forró tejhez, és szépen csomómentesre (és sűrűre) főzzük  a pudingot. 
  5. A pudingot a tésztára kenjük, és utolsó lépésként elkészítsük a karamellizált szilvát.
  6. A barna cukrot a margarinnal felhevítjük, és rátesszük a felszeletelt szilvát. Pároljuk.
  7. Később hozzáadjuk a pici vizet, amitől szirupossá és fényessé válik a szilvákon a bevonat. Fahéjjal és még több rummal ízesítsük.
  8. Ha a szilva is kihűlt, rendezzük el szépen a pite tetején.
Forrás: egy kis módosítással: Rama süteményeskönyv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése