2013. augusztus 3., szombat

Thai bazsalikom pesto

Mivel sok szép paradicsomot kaptunk a fincsi thai bazsalikom mellé, kedvet kaptam egy kis piros pesto elkészítéséhez. Mondanom sem kell, hogy ebben a finom, aromás bazsalikomban sem csalódtunk.

Hozzávalók:
  • néhány marék thai bazsalikom
  • fél csomag magkoktél pirítva (tökmag, napraforgómag, mandula stb.)
  • parmezán
  • 4-5 db friss paradicsom (keverhetjük aszalt paradicsommal is - az "eredeti" recept azt javasolja)
  • bors
  • olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma


Elkészítés:
  1. Apránként turmixoljuk le a hozzávalókat. 
  2. Csurgassuk az olajat apránként az aprítóba.
  3. A magokat pirítsuk meg mielőtt hozzáadjuk a mártáshoz.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése