2013. augusztus 30., péntek

Mediterrán zöldbab

Íme az eddigi legzseniálisabb zöldbab receptet a blogban. Egyszerű és nagyon finom:


Egy hagymát megpárolunk kis olívaolajon, jöhet mellé 3-4 gerezd fokhagyma (de 5 gerezdtől sem lesz rossz), majd jöhet fél kiló paradicsom (hámozott vagy darabolt, esetleg még egy kis paradicsomlé) és fél kiló megtisztított, feldarabolt bab. Ízesítsük sóval, borssal, cukorral. Adjunk hozzá egy kis vizet ízlés szerint, majd jöhet 15-25 perc főzés, és ha megpuhult a bab kész! Hidegen mehet bele egy kis citromlé is.

Forrás: Szabó-Gilinger Eszter (Claudia Roden: The Book of Jewish Food)

8 megjegyzés:

  1. csak a copyright kedvéért, a forrás közvetlenül Claudia Rodin és a zsidó receftkönyve, de ez csak szimplán egy arab v. szefárd zsidó recept. de tényleg nagyon jó! :) eszter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már be is írtam! Nem ismerem ezt a könyvet. Ja, és remélem nem baj, hogy illusztráltam :) Köszi!

      Törlés
    2. dehogy baj!! :) szólj ha kölcsönadjam a könyvet! e.

      Törlés
    3. Húúúú nagyon megköszönném egyszer!

      Törlés
    4. viszem csütörtökön :)

      Törlés
  2. Ja, és függő lettem! Holnap újra ezt főzöm!

    VálaszTörlés
  3. szólhattam volna előre! boooocs! ;)

    VálaszTörlés