Egy hagymát megpárolunk kis olívaolajon, jöhet mellé 3-4 gerezd fokhagyma (de 5 gerezdtől sem lesz rossz), majd jöhet fél kiló paradicsom (hámozott vagy darabolt, esetleg még egy kis paradicsomlé) és fél kiló megtisztított, feldarabolt bab. Ízesítsük sóval, borssal, cukorral. Adjunk hozzá egy kis vizet ízlés szerint, majd jöhet 15-25 perc főzés, és ha megpuhult a bab kész! Hidegen mehet bele egy kis citromlé is.
Forrás: Szabó-Gilinger Eszter (Claudia Roden: The Book of Jewish Food)
csak a copyright kedvéért, a forrás közvetlenül Claudia Rodin és a zsidó receftkönyve, de ez csak szimplán egy arab v. szefárd zsidó recept. de tényleg nagyon jó! :) eszter
VálaszTörlésMár be is írtam! Nem ismerem ezt a könyvet. Ja, és remélem nem baj, hogy illusztráltam :) Köszi!
Törlésdehogy baj!! :) szólj ha kölcsönadjam a könyvet! e.
TörlésHúúúú nagyon megköszönném egyszer!
Törlésviszem csütörtökön :)
TörlésKöszönöm!
TörlésJa, és függő lettem! Holnap újra ezt főzöm!
VálaszTörlésszólhattam volna előre! boooocs! ;)
VálaszTörlés