- olaj/kókuszzsír a sütéshez
- só
Az öntethez:
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
- 3 dl joghurt
- pici só
- bors
A bundához:
- 3 dl sör
- 1 csipet sütőpor
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 nagy főzőtök fele
A rizshez:
- basmati rizs
- paradicsom
- paprika
- szárzeller
- lilahagyma
- pici szójaszósz
- só
- csurgatás paradicsomlé
Elkészítés:
- Meghámozzuk a tököt, a magokat kikaparjuk, a tökhúst vékony szeletekre vágjuk.
- Besózzuk, majd hagyjuk pár percig állni.
- Elkészítjük a mártást: a joghurtot összekeverjük a finomra vágott kaporral, csipetnyi sóval és a mozsárban összetört fokhagymával, majd a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
- A sörtésztához habosra keverjük a tojásokat egy picike sóval, majd váltogatva adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a sört.
- Sűrű palacsintatésztát kell kapnunk. Vízzel hígíthatjuk, ha szükséges.
- A besózott zöldséget papírtörlővel szárazra töröljük, megmártjuk a sörtésztában, és bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
- Ne rakjunk az olajba egyszerre sokat, mert egyrészt kihűtjük azt, másrészt összesülnek a növekvő sörbundás tökök.
- Papírtörlőre szedjük a sült tököt. Leitatjuk a felesleges olajat.
- A zöldséges rizshez megfőzzük a rizst. A felaprított szárzellert és a lilahagymát egy picike olajon wokban megpároljuk, de még maradjanak frissek. Hozzáadjuk a többi zöldséget. Aprítsuk nagyon apróra. Nagyon szépen mutatnak a hófehér rizsszemek között. Majd adjuk hozzá egy-két perc utána rizst és a szójaszószt. Fűszerezzük. Keverjük össze, és már tálalhatjuk is. A lényeg, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak!
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Jól néz ki! :)
VálaszTörlésKöszike! Nagyon finom volt, érdemes kipróbálni. :)
VálaszTörlésMit nem csinálok jól, ha lemászik a sörbunda a zöldségről? :)
VálaszTörlésHát most megfogtál! Jó sűrű legyen a tészta, hogy amikor már beledobod a zöldséget, megálljon a tetején! Lehet még kéne egy kis liszt. Jól merítsd meg benne, legyen vastag a kabátja. Jó forró olaj kell, és egyszerre csak keveset süss benne. Segítettem?
TörlésIgen, köszönöm. :) Tehát az igazság az arany középút. Ugyanis először túl sűrű volt, aztán meg túlságosan felhígítottam.
VálaszTörlésAkkor végül is sikerült, ugye? :)
Törlés