Céklás brownie
Hozzávalók:
- 50 dkg cékla
- 10 dkg teljes kiörlésű rozsliszt
- 2 tojás
- 15 dkg finomliszt
- 4 dkg holland kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 kk. őrölt fahéj
- 1,5 dl olaj
- 15 dkg cukor
- csipet só
Elkészítés:
- A megpucolt céklát megfőzöm, majd felkockázom, és botmixerrel pépesítem.
- A kész krémet egy tálba kanalazom, beleütöm a két tojást, majd elkeverem.
- Egy másik tálba kimérem a liszteket, hozzáadom a sütőport, a kakaót, a fahéjat, a cukrot és a sót.
- A szárazakat alaposan összekeverem, majd a céklához adom, s végezetül az olajjal elkeverem.
- Közepes méretű, sütőpapíros tepsibe öntöm, és a 160 fokra előmelegített sütőben nagyjából háromnegyed óra alatt készre sütöm.
- Én 70 dkg céklához (és az ehhez arányosított összetevőkhöz) tettem 1,5 dl olajat, mert nekem az eredeti recept túl olajos volt.
Forrás: Szerdahelyi Ágnes
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése