2013. szeptember 19., csütörtök

Sütőtök ivólé

Hozzávalók:

  • sütőtök
  • alma
  • víz
  • citromlé
  • őrölt gyömbér
  • őrölt fahéj
  • méz

Elkészítés:

  1. 25 dkg sütőtököt (héja és a magja nélkül, csak a tiszta sütőtök) felkockázunk, kb. súlyra ugyanannyi almát (2-3) db meghámozunk, felkockázunk és a sütőtökkel együtt 2 liter vízben felrakjuk főni. 
  2. Mikor megpuhult botmixerrel pürésítjük, majd annyira leszűrjük, hogy nagyobb darabok ne maradjanak benne, de azért legyen benne a "sűreje". 
  3. Adjunk hozzá még 1 liter vizet, 1 citrom levét, egy teáskanál őrölt gyömbért, egy teáskanál őrölt fahéjat és a tök édességétől függően 3-4 evőkanál mézet. 
  4. Az egészet felforraljuk.
  5. Mehet kisebb üvegekbe száraz dunsztba, vagy le kell hűteni, és hűtés után fogyasztható.
Forrás: 77 remek reform recept, Kisa Judit (beküldte: Fülöp Judit)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése