- fél kg felkockázott sütőtök
- 2-3 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 10 karika póréhagyma
- 1 reszelt sárgarépa
- sűrített paradicsom/paradicsom
- 1 csurgatás méz
- 3 kk bazsalikom
- 1 kk curry
- 3 kk oregánó
- 1 kk borsikafű
- só
- fél kk chilipor
- olívaolaj
- tészta (szarvacska, spagetti, penne)
Elkészítés:
- A sütőtököt meghámozzuk, felkockázzuk. A répát lereszeljük, a hagymákat felkarikázzuk, a fokhagymát a kés nyelével meglapogatjuk.
- Olívaolajat hevítünk egy nagyobb - fedővel rendelkező - lábasban, majd a háromféle hagymát együtt üvegesre pároljuk.
- Hozzáadjuk a reszelt répát és a sütőtököt, majd vízzel felöntjük, és 10-15 perc alatt puhára főzzük. Sózzuk. Fedővel takarjuk le a lábast.
- Legvégül hozzáadjuk a szószhoz a sűrített paradicsomot, a mézet és a fűszereket.
- Botmixerrel simára turmixoljuk.
- Hozzáadjuk a chilit.
- Főtt tésztával, reszelt sajttal melegen tálaljuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsanna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése