Hozzávalók:
- 1 fél sütőtök
- 3 kisebb vöröshagyma
- 1 alma
- 2 db közepes méretű répa
- 1 nagyobb szem burgonya
- fél csontos csirkemell (elhagyható)
- 1 ek édes pirospaprika
- 1 tk oregánó
- 6-7 dl víz
- 2 dl tej/növényi tej
- tengeri só
- frissen őrölt bors
- 6 szelet kenyér pirítva
Elkészítés:
- A sütőtököt félbevágjuk, és előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük.
- A zöldségeket és az almát megtisztítjuk, feldaraboljuk és a hússal együtt egy nagy lábasban feltesszük főni azokat.
- Hozzáadjuk a paprikát és az oregánót. Kis lángon, lassan főzzük a levest kb. 40 percig. Szükség esetén a vizet pótoljuk.
- 40 perc után a húst eltávolítjuk, félretesszük. Használjuk fel a következő fogáshoz.
- Egy óra elteltével a sütőtökből kanalazzuk ki a húst, és tegyük a levesbe. Adjuk a leveshez a 2 dl tejet. A lábast vegyük le a tűzről, és a tartalmát pépesítsük botmixerrel. Amint ezzel kész vagyunk, a lábast tegyük vissza a tűzre.
- Legvégül ízesítsük a levest sóval és borssal, esetleg még egy csipetnyi oregánóval.
- A meleg levest tálaljuk pirítóssal.
Forrás: 500 mediterrán étel (egyik kedvenc könyvem)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése