2013. szeptember 18., szerda

Crema de calabaza

Ez egy nagyon ütős sütőtökös leves. Érdemes kipróbálni! Tavaly télen sorozatban készítettem :)

Hozzávalók:

  • 1 fél sütőtök
  • 3 kisebb vöröshagyma
  • 1 alma
  • 2 db közepes méretű répa
  • 1 nagyobb szem burgonya
  • fél csontos csirkemell (elhagyható)
  • 1 ek édes pirospaprika
  • 1 tk oregánó
  • 6-7 dl víz
  • 2 dl tej/növényi tej
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 6 szelet kenyér pirítva


Elkészítés:

  1. A sütőtököt félbevágjuk, és előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük.
  2. A zöldségeket és az almát megtisztítjuk, feldaraboljuk és a hússal együtt egy nagy lábasban feltesszük főni azokat.
  3. Hozzáadjuk a paprikát és az oregánót. Kis lángon, lassan főzzük a levest kb. 40 percig. Szükség esetén a vizet pótoljuk.
  4. 40 perc után a húst eltávolítjuk, félretesszük. Használjuk fel a következő fogáshoz.
  5. Egy óra elteltével a sütőtökből kanalazzuk ki a húst, és tegyük a levesbe. Adjuk a leveshez a 2 dl tejet. A lábast vegyük le a tűzről, és a tartalmát pépesítsük botmixerrel. Amint ezzel kész vagyunk, a lábast tegyük vissza a tűzre.
  6. Legvégül ízesítsük a levest sóval és borssal, esetleg még egy csipetnyi oregánóval.
  7. A meleg levest tálaljuk pirítóssal.
Forrás: 500 mediterrán étel (egyik kedvenc könyvem)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése