Hozzávalók:
- fél vagy egy egész fej lilakáposzta
- 1 darab lila héjú burgonya (könnyen szétfő)
- 2 ek jó minőségű vaj
- 1 fej hagyma (lila/vörös/akár póré is lehet)
- húsleves/zöldségleves (bio kockából is lehet készíteni)
- pici növényi tej (fél dl)
- só
- bors
- tetejére esetleg: pici pirított szalonna együtt sütve egy kis felkockázott kerekrépával
Elkészítés:
- A vajat megolvasztjuk egy nagyobb lábasban, és megpráoljuk rajta a hagymát.
- Hozzáadjuk a káposztát és a burgonyat (mindkettőt szeletelve).
- Felöntjük annyi levessel, hogy ellepje. (Vagy vízzel és egy bio leveskockával.)
- Ha minden megpuhult, botmixerrel turmixoljuk.
- Sózzuk és borsozzuk, majd a növényi tejet hozzáadjuk.
- A tetejére opcionálisan kerülhet egy kis pirított szalonna felkockázott kerekrépával sütve.
Forrás: http://www.cdkitchen.com/recipes/recs/224/Cream-of-Red-Cabbage-Soup111542.shtml (kép és ford. Lengyel Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése