2013. szeptember 11., szerda

Lilakáposzta-krémleves

Tudom, hogy minden receptleírásban elhangzik az isteni meg a csodás jelző, de ez a leves annyira különleges és annyira egyszerű, hogy nem találtam szavakat. Ráadásul szép is!

Hozzávalók:

  • fél vagy egy egész fej lilakáposzta
  • 1 darab lila héjú burgonya (könnyen szétfő)
  • 2 ek jó minőségű vaj
  • 1 fej hagyma (lila/vörös/akár póré is lehet)
  • húsleves/zöldségleves (bio kockából is lehet készíteni)
  • pici növényi tej (fél dl)
  • bors
  • tetejére esetleg: pici pirított szalonna együtt sütve egy kis felkockázott kerekrépával
Elkészítés:
  1. A vajat megolvasztjuk egy nagyobb lábasban, és megpráoljuk rajta a hagymát. 
  2. Hozzáadjuk a káposztát és a burgonyat (mindkettőt szeletelve).
  3. Felöntjük annyi levessel, hogy ellepje. (Vagy vízzel és egy bio leveskockával.)
  4. Ha minden megpuhult, botmixerrel turmixoljuk.
  5. Sózzuk és borsozzuk, majd a növényi tejet hozzáadjuk.
  6. A tetejére opcionálisan kerülhet egy kis pirított szalonna felkockázott kerekrépával sütve.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése