Hozzávalók:
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 1 nagy hagyma aprítva
- 50 dkg paszternák meghámozva, kockákra vágva
- 50 dkg alma meghámozva, kockákra vágva
- 6 dl víz vagy zöldségalaplé
- só
- bors
- tej
- (tejszín)
Elkészítés:
- Olvasszuk fel a vajat egy fazékban, és süssük rajta a hagymát, a paszternákot és az almát egyszerre, kb. 5-10 percig.
- Adjuk hozzá a vizet vagy a zöldséglevet, fűszerezzük, és főzzük, amíg a paszternák meg nem puhul, kb. 15-20 percig.
- Turmixoljuk le, majd tejjel és esetleg tejszínnel hígítsuk a megfelelő állagúra.
- Utána kóstoljuk meg, sózzuk, borsozzuk ismét, ha kell, és melegítsük át.
Forrás: The Vegetarian Chefs of Britain (Absolute Press, 1996) (ford. Dudik Éva)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése