Finom és egyszerű!
Hozzávalók:
- 1 gömbcukkini
- 1 bögre kuszkusz
- 1 fél doboz feta
- 2 paprika
- 3 paradicsom
- néhány zellerlevél
- lilahagyma karikára vága
- só
- bors
- fokhagymás joghurt a tetejére
- olívaolaj
Elkészítés:
- A cukkinit megtisztítjuk, megfelezzük, a közepét kikaparjuk, a belsejét sózzuk és borsozzuk.
- A cukkinit kívül és belül is megkenjük olívaolajjal.
- A kuszkuszt felöntjük annyi sós forró vízzel, amennyi épp ellepi, lefedjük a lábast, és hagyjuk, hogy felszívja a vizet.
- A zöldségeket apróra vágjuk, és a fetával együtt a kuszkuszhoz keverjük.
- Hozzáadjuk a zellert is, majd a cukkinibe töltjük.
- A sütőt közben előmelegítjük.
- A cukkini tetejére karikára vágott lilahagymát teszünk, majd fokhagymás joghurttal megcsorgatjuk.
Forrás és fotó: Lengyel Zsuzsa
jól hangzik!! ;) mennyi ideig sütöd? 30 perc? 200 fok? eszter
VálaszTörlés200 fok igen, kb. 30-40 perc: én úgy szeretem, hogy még kicsit keményebb a cukkini húsa, azért nem is írtam sütési időt
Törlésköszi! :)
Törlés