Ezt a kis finomságot bármilyen típusú, formájú cukkiniből el lehet készíteni. Nekem gömbcukkinim volt itthon. Nagyon eteti magát; nem kell megijedni, ha egy-két perc alatt felfalja a család.
- 1-2 egész cukkini vékony szeletekre vágva
- 2-3 ek olívaolaj
- 5-6 dkg frissen reszelt parmezán
- kb. ugyanannyi zsemlemorzsa (mint parmenzán)
- só
- bors
Elkészítés:
- A cukkiniszeleteket meglocsoljuk olívaolajjal, majd mindegyiket megforgatjuk a parmezános zsemlemorzsában. Jól rátapasztjuk a bundát.
- Szépen elhelyezzük őket egy tepsiben. Én sütőpapírra raktam őket, hogy ne ragadjanak le.
- Megszórjuk a szeleteket sóval és borssal, majd a forró sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük valamennyit.
Forrás: http://www.foodnetwork.com/recipes/ellie-krieger/zucchini-parmesan-crisps-recipe/index.html (kép és ford. Lengyel Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése