Ez megint csak egy olyan sült zöldség, amellyel nem tudok betelni. Melegen és hidegen is tökéletes köret.
Hozzávalók:
- 3 nagy cékla
- 3-4 csurgatás olívaolaj (annyi, hogy szépen bevonja a céklát)
- 4-5 ek balzsamecet
- 4-5 gerezd fokhagyma (mozsárban aprítva)
- himalája só
- frissen őrölt bors
- 2 csurgatás méz
- 1 nagy fej vöröshagyma
Elkészítés:
- A céklákat meghámozom, és felszeletelem, majd azonnal bele is dobom egy hőálló tálba. Lehetőleg olyan tálat használjunk, amelynek teteje is van.
- Jöhet rá az olaj, a balzsamecet és a méz.
- A fokhagymát mozsárban jól összetöröm, és szépen eloszlatom a céklán.
- Egy vöröshagymát felkarikázok, és elhelyezem a tepsiben.
- Sózom, borsozom az ételt, majd kézzel jól eloszlatom ezt a finom pácot a céklán.
- Először letakarva párolom kb. 20 percig, majd kb. 20-25 percig sütöm fedő/tető nélkül.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése