Hozzávalók:
- 20 dkg héj nélküli tökmag
- 30 dkg vöröshagyma
- 1-2 dl kókuszzsír és pálmazsír vegyesen (Zsiradék ízlés szerint több is mehet bele.)
- 20 dkg paradicsom
- 1-2 paprika
- 1 ek bio ételízesítő
- 1 cs. ek füstízű só
- A tökmagot szárazon enyhén megpirítjuk egy edényben, mikor kihűlt, késes robotgéppel megőröljük.
- A megtisztított és apróra vágott hagymát a kókuszzsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a szeletekre vágott paradicsomot és a karikára vágott paprikát.
- Ezután beletesszük a fűszereket és ezekkel együtt addig főzzük, amíg besűrűsödik.
- Mikor már szósz sűrűségű, levesszük a tűzről és belekeverjük a pálmazsírt, a darált tökmagot és egyet forralunk rajta.
- Az egészet finomra turmixoljuk botturmixszal
- Hűtőszekrényben tároljuk lezárt dobozokban, így minőségét két hétig megőrzi.
Forrás: Monok Sára
Kényszervega férjem kézcsókjait küldi, mert ez nagyon finom :) Éva
VálaszTörlés"kényszervega" XD ez nagyon találó !!!
VálaszTörlés