2013. szeptember 24., kedd

Tökmagpástétom Sára konyhájából

Sára üzeni: Ezt próbáljátok ki még gyorsan az utolsó paradicsomokból! Esküszöm, májkrém íze van! Iszonyú finom!

Hozzávalók: 

  • 20 dkg héj nélküli tökmag 
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 1-2 dl kókuszzsír és pálmazsír vegyesen (Zsiradék ízlés szerint több is mehet bele.)
  • 20 dkg paradicsom
  • 1-2 paprika
  • 1 ek bio ételízesítő
  • 1 cs. ek füstízű só
Elkészítés:
  1. A tökmagot szárazon enyhén megpirítjuk egy edényben, mikor kihűlt, késes robotgéppel megőröljük. 
  2. A megtisztított és apróra vágott hagymát a kókuszzsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a szeletekre vágott paradicsomot és a karikára vágott paprikát. 
  3. Ezután beletesszük a fűszereket és ezekkel együtt addig főzzük, amíg besűrűsödik. 
  4. Mikor már szósz sűrűségű, levesszük a tűzről és belekeverjük a pálmazsírt, a darált tökmagot és egyet forralunk rajta. 
  5. Az egészet finomra turmixoljuk botturmixszal
  6. Hűtőszekrényben tároljuk lezárt dobozokban, így minőségét két hétig megőrzi.
Forrás: Monok Sára

2 megjegyzés:

  1. Kényszervega férjem kézcsókjait küldi, mert ez nagyon finom :) Éva

    VálaszTörlés
  2. "kényszervega" XD ez nagyon találó !!!

    VálaszTörlés