Hozzávalók a töltelékhez:
- fél kg sertés darált hús
- 20 dkg rizs (én basmatit választottam)
- pici aprított szárzeller
- majoranna
- só
- frissen őrölt bors
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 8-9 mángold levél
Hozzávalók a főzőléhez:
- annyi házi paradicsomlé, hogy ellepje
- pici víz
- pici szalonna (én anyukám házi pizzalapját használtam, amelyben van egy kis szalonna)
- mángoldszár vékonyan feldarabolva
- 2 paradicsom felszeletelve
- egy kis lilakáposzta
- egy fej hagyma felszeletelve
- só
- bors
- méz
Elkészítés:
- A töltelék összetevőit összekeverem, és szépen betekerem apránként a mángold levelébe.
- Egy nagy lábasban elhelyezem szorosan a töltött leveleket, majd ráhelyezem a felszeletelt zöldségeket (és a szalonnát).
- Fűszerezem, majd ráöntöm a paradicsomlevet és egy pici vizet.
- Hozzáadom a mézet, majd nagyon alacsony lángon, fedő alatt kb. 40 percig főzöm. Pótolom a folyadékot, ha szükség van rá.
- Természetesen a töltelék méretétől is függ a főzési idő, úgyhogy a legjobb, ha ellenőrizzük, hogy minden megfőtt-e.
Szia, a mángoldleveleket blansírozod, mielőtt megtöltenéd őket? Köszi, Éva
VálaszTörlésIgen, azt kihagytam a receptből, bocsi :)
TörlésCsak kb. megmerítettem a leveleket, pár mp-re.
VálaszTörléshmmm, én túl sokáig tartottam a vízben, így kicsit nehezen kezelhetô volt, majd meglatjuk (holnaputàn), hogy ez ront-e a végeredmenyen (húsmentes töltelékkel csinàltam, ha finom
VálaszTörléslesz, megírom)