Mai misszióm az volt, hogy (ki)találjak valami olyan receptet, amelyhez sok-sok vöröskáposzta kell, és főételnek is megteszi. Jamie Olivernél találtam egy ígéretes káposztás receptet, és hozzá héjában sült burgonyát készítettem. Orsiék sárga héjú burgonyája annyira megfelelt ehhez; csodálatos, ropogós külsejű steak burgonyát készítettem. Természetesen magam szárította fűszerek (kakukkfű főleg) és egy kis olívaolaj kíséretében sült a krumpli. Végre annyit ehettem a párolt káposztából, amennyit akartam, és egyáltalán nem lett "soványka" az ebédünk.
Hozzávalók:
- egy fej vöröskáposzta
- 1-2 szelet szalonna (húsos)
- 1 dl balzsamecet
- olívaolaj
- köménymag
- 1 fej hagyma (lilahagyma, vöröshagyma vegyesen)
- 2 reszelt alma
- só
- bors
- méz/barna cukor
- 1 kanál vaj
- aprított petrezselyem (tálaláskor a tetejére)
Elkészítés:
- Az olívaolajat felhevítjük egy nagy serpenyőben, hozzáadjuk az aprított hagymát, a felszeletelt szalonnát és a köménymagot.
- Következzen az alma, majd a felaprított káposzta.
- Mézzel, borssal, sóval és balzsamecettel ízesítjük.
- Alacsony hőfokon puhára pároljuk, amíg olyan jó kis ragacsos nem lesz (fél óra-egy óra). Időnként kavarjuk meg!
- Petrezselyemmel és egy kanál vajjal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése