2013. április 24., szerda

Legfinomabb répás muffin


Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt (10 dkg tk tönköly és 10 dkg sima tönköly)
  • 2-3 ek nádcukor
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 15 dkg reszelt sárgarépa (2-3 közepes méretű)
  • fél banán (egy banánhoz még kevesebb cukor kell)
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 ek vaníliapor
  • 3 tojás
  • 1 cs foszfátmentes sütőpor
  • 1 marék durvára vágott dió (nálam dió, mandula, kesu vegyesen)
  • 1 marék mazsola
  • 1 csipet só
  • dió a tetejére
Elkészítés: 
  1. A száraz összetevőket összekeverjük egy nagyobb tálban.
  2. Apránként hozzáadjuk a folyékony összetevőket.
  3. A muffintésztát sosem kevergetjük sokáig. Összedolgozzuk az alapanyagokat, és már kanalazzuk is a muffinsütőbe, általában a mélyedést a 3/4-éig töltjük. A szilikonost szükségtelen vajjal kikenni, a többi fajtát viszont ki kell kennünk.
  4. A sütőt melegítsük elő, a muffinokat megsütjük, tűpróbával teszteljük.
  5. A tortabevonót gőz felett olajjal megolvasztjuk, és a kihűlt muffinokat tetszés szerint díszítjük.
Forrás: Lengyel Zsuzsa - Rama receptkönyv alapján

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése