2013. április 23., kedd

Tárkonyos medvehagyma krémleves

Már nem sokat kell várni az első dobozra. Addig is használjátok ki, hogy sok-sok medvehagymát lehet szedni/venni úton-útfélen. Itt van nektek egy finom vegán leves:

Hozzávalók:

  • 3/4 csokor medvehagyma
  • 1 nagy répa
  • 3 kisebb szem burgonya
  • 1 kis darab póréhagyma (akár hagymaszár)
  • 1 csurgatás olívaolaj
  • vegamix (szárított répa, fehérrépa, petrezselyem)
  • bors
  • tárkony

Elkészítés:


  1. A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk apróra, majd lobogó vízben megfőzzük.
  2. Hozzáadjuk a répát, a hagymát vagy hagymaszárat, majd adunk hozzá vegamixet.
  3. Legutoljára adjuk hozzá a megmosott, felaprított medvehagymát.
  4. Ha már minden összetevőt kellően puhának találunk - de azért ne főzzük nagyon sokáig -, a gázt elzárjuk a lábas alatt, és botmixerrel krémesre turmixoljuk a levest.
  5. Végezetül sóval, borssal és tárkonnyal ízesítjük.

Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése