2013. augusztus 11., vasárnap

Mennyei céklasaláta

Hozzávalók:
  • 2 nagyobb friss cékla
  • 5 tojás
  • 2 pohár joghurt
  • 2 ek mustár
  • 1 bio citrom leve
  • bors
  • csurgatás méz
  • friss zöldfűszer (petrezselyem, szárzeller stb.)
Elkészítés:
  1. A céklát és a tojásokat külön-külön megfőzzük, majd kockára vágjuk őket.
  2. Az öntetet elkészítjük, majd összekeverjük. 
  3. Hűtőben hűlni hagyjuk, hogy az ízek összeolvadjanak.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

2 megjegyzés:

  1. Nekem van egy olyan verzióm, hogy cékla, alma, reszelt, ecetes torma, joghurt, főtt tojás...az arányokat a rendelkezésre álló hozzávalók és ízlés alapján változtatni lehet. :)

    VálaszTörlés
  2. Jujjj, de nagyon jól hangzik! Köszike! Szerintem be is rakom a receptbe máris! Legközelebb kipróbálom, épp most hoztuk haza a fincsi "jughurtot" :)

    VálaszTörlés