2014. október 8., szerda

Céklás muffin

Ezek az egészséges, bíbor színű muffinok tele vannak minden földi jóval. Ízletesek is, szóval tökéletesek felnőttnek, gyereknek egyaránt.

Hozzávalók
  • 1 tojás
  • 50 ml növényi olaj
  • 30 ml narancslé
  • 100 g főzött cékla, konyhai papírtörlőn szárogassuk le és reszeljük
  • 100 g teljeskiőrlésű liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 evőkanál  porcukor
  • 50 g napraforgómag
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
Elkész­ítés
  1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütő 4-es fokozat). Töltsünk fel egy 6 darabos muffin tepsit muffinpapírral.
  2. Egy nagy tálban verjük fel együtt a tojást, az olajat és a narancslevet, amíg jól elkeverednek. Keverjük hozzá a reszelt céklát. 
  3. Egy másik keverőtálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a cukrot, a napraforgómagot és a mézeskalács fűszert.
  4. Adjuk a nedves hozzávalókat evőkanalanként a szárazakhoz és minden hozzáadás után keverjük el alaposan.
  5. Osszuk szét egyenlően a muffin tepsi 6 mélyedésére.
  6. Süssük 20-25 percig, vagy míg a muffin jól megsül (tűpróba). Tegyük hűlni, majd tálaljuk.
Forrás: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/funky_beet_muffins_24134 (Fülöp Judit)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom, köszönöm a receptet! :) Még sosem sütöttem céklával, de nagyon jó lett az eredmény!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi köszönjük a hozzászólást! Süss-főzz velünk máskor is. És ha lehet, kommentelj, mert nagyon szeretjük a visszajelzéseket! Üdv: az Évkerék szakácsai

      Törlés