2015. február 15., vasárnap

Pikáns krémleves karalábéból

Hozzávalók:
  • 1 alma
  • 1 nagyobb karalábé fele/negyede
  • 1 zellergumó
  • 2 kisebb szem burgonya
  • 1 bio leveskocka
  • néhány lilahagyma
  • olívaolaj
  • só, bors (de a kocka akár tartalmazhatja is már)
  • 2 dl rizstejszín

Elkészítés:


  1. A felaprított hagymát olívaolajon megpároljuk, majd rádobjuk a felkockázott burgonyát, almát és karalábét.
  2. Összesütjük pár perc alatt, majd hozzáadjuk a zellergumót egészben.
  3. Felöntjük tetszőleges mennyiségű vízzel. Legalább annyival, hogy ellepje, majd fedővel letakarjuk, és a zöldségeket puhára főzzük.
  4. A leveskockát közben beledobjuk.
  5. A zellergumót eltávolíthatjuk, majd a puhára főtt zöldségeket a lével együtt turmixgépbe szedjük, és jó krémesre turmixoljuk.
  6. Végül fűszerezzük, rizstejszínnel krémesítjük.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése