2015. február 26., csütörtök

Sárgarépa-paprikás

Húsmentes napokon kiválóan beválhat bármilyen más körettel és ilyenkor is elkészíthető, hiszen sárgarépából nincs hiány télen sem

Hozzávalók
  • 1 kg sárgarépa 
  • 2 fej vöröshagyma 
  • 2 dl tejföl 
  • 4 evőkanál olaj 
  • 1 evőkanál vegeta 
  • 1 evőkanál pirospaprika 
  • 1 evőkanál finomliszt 
  • 1 teáskanál majoránna 
  • ízlés szerint só és törött fekete bors
Elkész­ítés
  1. A sárgarépát megtisztítom, két cm-es karikákra vágom. A vöröshagymát hámozás után finomra metélem. A tejfölt a liszttel és 0,5 dl vízzel simára keverem. 
  2. A forró olajon megfonnyasztom a hagymát, majd a tűzről lehúzva azonnal belekeverem a pirospaprikát. Ráöntök 2 evőkanál vizet, és visszateszem a tűzre. 
  3. Meghintem vegetával, majoránnával és borssal, majd beleöntöm a sárgarépát. Jól összeforgatom, megpirítom, majd befedem és kis lángon majdnem puhára párolom. 
  4. Ekkor beleöntöm a lisztes tejfölt, és kevergetés közben jól kiforralom. Sós vízben főtt burgonyát kínálok hozzá.
Forrás: Frank Júlia konyhája: Zöldséges ételek nem csak vegetáriánusoknak (Fülöp Judit)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése