2015. február 22., vasárnap

Sajtos-körtés (vagy almás) pizza

Valahogy a pizzára nem úgy gondolunk, mint ami lehet húsmentes is, pedig pl. Lajos Mari szakácskönyve jobbnál-jobb húsmentes verziókkal van tele

Hozzávalók
  • 500 g pizzatészta 
  • 4 közepes nagyságú, érett körte (vagy alma) 
  • fél citrom leve 
  • 300 g füstölt sajt 
  • 10-15 rozmaring levélke 
  • 50 g vaj vagy margarin 
  • szeletelt mandula 
  • só, bors
Elkész­ítés
  1. A körtéket (almákat) meghámozzuk, magházukat kiemeljük, vékony gerezdekre vágjuk, meglocsoljuk citrommal, hogy ne barnuljanak meg; a sajtot hajszálvékonyra szeljük. 
  2. A tésztát kivajazott sütőformába nyomkodjuk, a szegélyét felmagasítjuk, megkenjük egy kevés olvasztott vajjal, megrakjuk a körtével (almával), enyhén sózzuk, borsozzuk. Ha szeretjük megszórjuk egy kis szeletelt mandulával. 
  3. Végül betakarjuk a sajtszeletekkel, megszórjuk a rozmaringgal, meglocsoljuk a maradék olvasztott vajjal és előmelegített 220 °C-os sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük
Forrás: Lajos Mari-Hemző Károly: 99 pizza és tészta (Fülöp Judit)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése