2015. február 10., kedd

Pupusas

Finom falatok reggelire, vacsorára.

Hozzávalók
  • tésztához
    • 30 dkg liszt (25 dkg teljes kiőrlésű tönköly + 5 dkg finomliszt)
    • 1 tk sütőpor
    • 1 tk só
    • 0,5 dl olaj
    • 1,2 dl víz
  • töltelékhez
    • 15 dkg császárszalonna/kolbász/sonka
    • 3 ek tejföl/joghurt/tökmagmajonéz
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 fej lilahagyma
    • 10 dkg reszelt sajt
    • bármi :)
Elkész­ítés
  1. Vágjunk apróra mindent ami a töltelékbe kell.
  2. A tészta hozzávalóiból a száraz hozzávalókat elkeverjük majd a nedvessel összegyúrjuk. Kemény tésztát kapunk, amit rövid ideig pihentetjük.
  3. A pihentetés után a tésztát osszuk 6 részre és a részeket nyújtsuk 2 mm vastag, ovális lappá
  4. Töltsük meg a korongokat, csípjük össze a széleit és picit lapítsuk el.
  5. Az így kapott batyukat forró serpenyőben, közepesnél kisebb lángon 2-2 percig süssük.
Forrás: Kiss-Kovács Orsolya

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése