2015. augusztus 17., hétfő

Kakukkfüves, paradicsomos lencsekrém

Nyári kerti partikra tökéletes, nem romlandó, és mindenmentes, azaz glutén- és laktózérzékenyek is fogyaszthatják, kenyérrel, lepénnyel, grissinivel mártogatva vagy azokat megkenve. A kenyérünnepen kóstolhattátok is.

Hozzávalók
  • 250 g lencse
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 nagyobb paradicsom vagy ennek megfelelő paradicsomlé
  • kakukkfű, só, bors
  • 1-1,5 dl kókusztej vagy tejszín

Elkész­ítés
  1. A lencsét egy pár órára beáztatom.
  2. Lilahagymát apróra vágva kis kókuszolajon megdinsztelek (természetesen bármilyen más hagyma és olaj/zsiradék használható)
  3. Friss paradicsomot, vagy paradicsomlevet teszek hozzá, 1-2 percig pirítom, megrottyantom.
  4. A lencsét hozzáadom, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főzöm. 
  5. Kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítem és egy kis kókusztejjel vagy tejszínnel pépesítem botmixer segítségével. 
  6. Friss kenyérrel vagy pirítóssal, friss zöldségekkel tálalom. Jó étvágyat!
Forrás: Jócsák Éva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése