2015. augusztus 16., vasárnap

Korianderes répakrém

Nyári kerti partikra tökéletes, nem romlandó, és mindenmentes, azaz glutén- és laktózérzékenyek is fogyaszthatják, kenyérrel, lepénnyel, grissinivel mártogatva vagy azokat megkenve. A kenyérünnepen kóstolhattátok is.

Hozzávalók
  • 1 fej mogyoróhagyma, vagy bármely más hagymából egy kisebb fej
  • kókuszolaj (vagy bármely más zsiradék)
  • 6-8 db sárgarépa
  • koriander, só, bors
  • 1-1,5 dl kókusztej vagy tejszín

Elkész­ítés
  1. Mogyoróhagymát egy kis kókuszolajon üvegesre pirítok (természetesen bármilyen más hagyma és olaj/zsiradék használható)
  2. A karikákra vágott bio Évkerék :) répákat hagyom karamellizálódni egy kicsit a hagymán, olajon, majd egy pici vizet teszek alá és addig dinsztelem míg teljesen megpuhul. 
  3. Koriandert őrlök mozsárban, meghintem vele, sózom, borsozom és egy pici kókusztejjel vagy tejszínnel botmixerrel pépesítem. 
  4. Friss kenyérrel vagy pirítóssal, friss zöldségekkel tálalom. Jó étvágyat!
Forrás: Jócsák Éva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése