2014. november 12., szerda

Körtés édesburgonya-leves

Váncsa István Ezeregy recept című szakácskönyvét nem csak a receptek miatt szeretem, a fejezeteket megelőző kis eszmefuttatások is lenyűgözőek, szórakoztatóak és Váncsásak. Nagyon sok, a dobozainkban fellelhető zöldséget használ alapanyagként, ebben épp édesburgonyát.

Hozzávalók
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szárzeller
  • 3 közepes méretű édesburgonya (batáta)
  • két körte
  • fél teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 teáskanál csípős pirospaprika
  • 1,5 l szárnyasalaplé
  • 1 pohár tejszín
  • 2 evőkanál juharszirup
  • 2 evőkanál citromlé
  • vaj
Elkész­ítés
  1. A vöröshagymát felkockázom, a sárgarépát és a szárzellert nagyon vékonyra szeletelem, az édesburgonyákat és a körtéket hámozom, felkockázom.
  2. A felkockázott hagymát vajon megdinsztelem és hozzáadom a többi zöldséget-gyümölcsöt. 2 percig keverem, majd megszórom a kakukkfűvel és a csípős paprikával, majd felöntöm a szárnyasalaplével és addig főzöm, míg az édesburgonya megpuhul.
  3. Összepürésítem, hozzáadom a tejszínt, a juharszirupot és a citromlevet és további 5 percig főzöm.
Forrás: Váncsa István: Ezeregy recept (Fülöp Judit)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése