2016. május 20., péntek

Epres-rebarbarás krémleves bodzával (vegán)

Az Ízek és érzések magazin egyik receptjét dolgoztam át, hogy ízesebb és fűszeresebb legyen. A bodzás ízesítés pedig adta magát.

Hozzávalók:


  • 2 ek kókuszzsír
  • 2 ek kókuszvirág cukor/nádcukor
  • fél kg eper
  • 4-5 vastag szál rebarbara
  • 1 nagyobb alma
  • kb. 1 liter rizstej/mandulatej
  • vaníliapor
  • 2 marék bodzavirág
  • bio citrom héja
Elkészítés:
  1. A kókuszzsíron karamellizálom a cukrot, majd rádobom a rebarbarát, és megforgatom benne.
  2. Hozzáadom az epret és az almát, felöntöm a rizstejjel, és addig főzöm, amíg minden megpuhul.
  3. Ízesítem, fűszerezem, majf botmixerrel pépesítem, és jól lehűtöm.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése