Zsuzsa:
Lássuk, mit is főzök?
A hétvégén szülinapot ünneplünk, vendégeink lesznek, és az a tervem, hogy főzök egy igazi húslevest fácánból, amelyhez szükség lesz a klasszikus leveszöldségekre, de teszek bele burgonyát és karalábét is majd. Mostanában úgy főzöm a levest, hogy az összes zöldséglevelet is beleteszem, így belekerül majd a répa és a karalábé levele. Ezt tálalás előtt kihalászom a levesből (és titokban megeszem). Ezt egy nagy adag bolognai követi majd tésztával (jó zöldségesen: répával, fehérrépával, hagymával, fagyasztott paradicsommal és zöldfűszerrel), és a meglepi torta pedig egy epres-túrós pite lesz.
A retekből biztosan elkészítem majd újra ezt a jó kis salátát: http://evkerekreceptek.blogspot.hu/2016/05/kinai-kel-retek-salata-piritott.html


Az összes maradék pedig egy zöldségmentő quiche-be kerül majd.
A bodza felhasználásához pedig egyelőre innen szemezgetek: http://kaldeneker.hu/kaldeneker/hobbim/118-keszitsunk-bodzaszorpot.html
De azon is gondolkodom, hogy egyszerűen aszalóban megszárítom télire teának.
De azon is gondolkodom, hogy egyszerűen aszalóban megszárítom télire teának.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése