2016. május 25., szerda

Rebarbarás-epres gyümölcspüré

Egyszerű desszert, friss lekvár gyors fogyasztásra. Mi kenyérre kentük és joghurtba tettük. Nyamm.

Hozzávalók (1-2 dl-hez):

  • 4-5 szál rebarbara
  • 3 marék eper
  • 1-2 dl narancslé
  • 1 tk méz (elhagyható)
  • vaníliapor

Elkészítés:
  1. A gyümölcsöt felszeleteljük, a rebarbarát meghámozzuk, felkockázzuk, majd valamennyi összetevőt egy kisebb lábaskába teszünk, és összefőzzük.
  2. Nem szükséges hosszan főzni, csak épp meg kell puhulnia a gyümölcsnek.
  3. Botmixerrel pépesítjük.
  4. Befőttes üvegben tároljuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése