2016. május 4., szerda

Fokhagymakrémleves krutonnal

Finom és egyszerű parmezános fokhagymakrémleves.

Hozzávalók:

  • 15 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • alaplé (vagy bio leveskocka és víz)
  • 4-5 ek vaj
  • 2-3 dl rizstejszín (tejszín)
  • bors
  • kakukkfű, borsikafű
  • nagy adag reszelt parmezán
  • 1 ek citromlé (vagy joghurt)
  • kenyér és olívaolaj
Elkészítés:
  1. A fokhagymát megtisztítjuk és egyben hagyjuk a gerezdeket. A vöröshagymát megtisztítjuk, majd felkockázzuk.
  2. Vajon megpároljuk a kétféle hagymát. Ez kb. 5-10 percig tart. Kavargatva puhára sütjük.
  3. Felöntjük az alaplével. Természetesen annyit adjunk hozzá, amennyi levest szeretnénk.
  4. Hozzáadjuk a rizstejszínt, a fűszereket, a citromlét és a sajtot, majd felfőzzük.
  5. Mehet bele a parmezán is. Minél több, annál finomabb! Végül botmixerrel krémesítjük.
  6. A kenyérkockákat olívaolajon megpirítjuk, és a levessel tálaljuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése