2017. július 12., szerda

Rakott cukkini Zsuzsa konyhájából

Mióta a Betűleves blogon elolvastam a rakott cukkini receptjét, azt tervezgettem, hogy hogyan fogom elkészíteni a saját verziómat. 

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb cukkini héjastul
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1 bögre jázmin rizs
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma vagy házi fokhagymapor
  • 60 dkg darált hús
  • 2 dl paradicsomlé + 2-3 ek házi ketchup
  • 1 nagy pohár tejföl
  • reszelt sajt
  • 1 fél csokor friss petrezselyem
  • olaj
  • vegamix
Elkészítés:
  1. A cukkinit megmossuk, héjastul lereszeljük a reszelő nagyobb lyukú oldalán. A répát hámozás után szintén durvára reszeljük.
  2. Egy jó nagy fej vöröshagymát felaprítunk, olajon lepirítunk, majd arra tesszük rá a húst. Kavargatás mellett átsütjük. Hozzáadjuk a paradicsomlét és a ketchupot. Kb. 15-20 percig sütjük. Fokhagymával és petrezselyemmel ízesítjük.
  3. A zöldséget wokban egy pici olívaolajon megpároljuk.
  4. A rizst sós-vegamixes vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  5. Egy nagy tepsit kiolajozunk vékonyan, és erre megy a rizs, a hús, a zöldség, majd újra a rizs, hús és zöldség vékony rétegekben.
  6. A tetejére tejföl és sajt kerül, majd 200 fokon átsütjük 20-30 perc alatt.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

1 megjegyzés: