2018. június 11., hétfő

Csicseriborsós zöld saláta sült fokhagymás vinaigrette-tel

Két napja ezt a salátát eszem! Még inkább ízlik, ahogy egyre jobban érnek benne össze az ízek. Nagyon laktató. 

Hozzávalók:

  • 1 kígyóuborka
  • 1 adag főtt csicseriborsó (nálam bio konzerv)
  • 1 újhagyma
  • 1 saláta apróra vágva
  • A vinaigrette-hez:
  • 1 fej fokhagyma/1 egész új fokhagyma
  • olívaolaj
  • méz
  • citromlé
  • só és bors
Elkészítés:
  1. A zöldségeket tetszőleges formájúra vágjuk, és egy salátástálba tesszük.
  2. Én a hagymát apró kockákra, az uborkát nagyobb kockákra vágom. Mehet még bele paradicsom, paprika, amit szeretünk. Igazi maradékmentő recept!
  3. Sütőben megsütjük a fokhagymát. Úgy a legjobb, ha amúgy is készítünk valamit, pl. sült csirkét, és csak mellédobjuk. Fóliába tekerhetjük, vagy elég csak lefedni is. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg! Az egész fej fokhagymát süthetjük hámozás nélkül, és a végén csak kinyomkodjuk belőle a pépet.
  4. Késes aprítóban folytatjuk az öntet elkészítését. A lényeg, hogy a fokhagymához 1 rész citromlé és 3-4 rész olaj kerüljön. Kezdjük először a fokhagyma + citromlé + egy pici méz összeturmixolásával. Ízesítsük, majd csurgassuk bele az olajat!
  5. Érdemes az öntetet jóval a tálalás előtt ráönteni a salátára, és jól behűtve az asztalra tenni.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése