2018. június 4., hétfő

"Mindenmentes" gofri

Ez a gofri már mentesebb nem is lehetne! Na jó, de! A gluténmentesség viszont szerencsére még nem merült fel a családban, és remélem, nem is fog, mert már így is izzadok, amikor a gyerekeknek ki kell találjak valami újabb fogást. Nagy gofrilázban égtem, amikor megkaptam a szerelem gofrisütőt a sógoromtól. Imádom! Sokféle receptet kipróbáltam. Csináltunk gyümölcsöset, zöldségeset, sajtosat. A mostani recept nagyon basic, de így a legkisebb családtagunk is ehet belőle: következzen egy tej-, tojás- és cukormentes gofri recept!


Hozzávalók:

  • 2 és fél csésze (cup) liszt
  • 4 tk sütőpor
  • 5-6 ek növényi olaj (vagy kókuszzsír)
  • 2 és fél csésze víz
  • 1 tk vaníliapor
  • olaj a kikenéshez
Elkészítés:
  1. A száraz hozzávalókat összekeverem a nedves hozzávalókkal.
  2. Csakúgy mint a muffin tészta, ez is akkor jó, ha nincs túlkeverve.
  3. Jó alaposan kikenem olajjal a felforrósított gofrisütőt, és annyi tésztát szedek bele, amennyi még nem csorog ki.
  4. Addig süssük, amíg már nem távozik el gőz a sütőből, de persze figyeljük a gofrisütő jelzését is, ha van olyan rajta.
  5. Az eredeti recept egyébként 4 ek cukrot ír hozzá és ebben az esetben egy csipet sót is!
  6. Mi cukormentes szilvalekvárral ettük, és nagyon ízlett mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése