- 2 dkg élesztő
- 10 dkg szárazbab
- 50 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt
- 1 dl hidegen sajtolt napraforgó- vagy olívaolaj
- 1+1 tojás
- 1 teáskanál oregánó
- bazsalikom
- 2 ek szezámmag
- Kell hozzá 2 dkg élesztő, amit fél dl (meleg) vízbe morzsolva folyékonyra kell keverni.
- Az előzőleg beáztatott 10 dkg szárazbabot megfőzzük annyi vízben, amennyi éppen ellepi, majd a főzővízzel együtt leturmixoljuk.
- 50 dkg teljeskiőrlésű lisztet elmorzsoljuk 1 dl hidegen sajtolt napraforgó- vagy olívolajjal.
- Hozzáadunk 3 csapott kiskanál sót, egy egész tojást, az élesztőt, a turmixolt babot és 1 teáskanál szárított oregánót vagy bazsalikomot.
- Addig dagasztjuk, amíg a tészta az edény falától elválik. Ha túl kemény lenne, kis langyos vizet adunk hozzá.
- 20 perc kelesztés után deszkán átgyúrjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, felvert tojással megkenjük, 2 evőkanál szezámmaggal megszórjuk és rudakat vágunk belőle.
- Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 220 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. 3 gáztepsivel lesz belőle.
Forrás:
Kisa Judit: Négy évszak reform receptjei
Fülöp Judit
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése