Hozzávalók (6 személyre):
- 3 ek olaj
- 3 hagyma (lila vagy vörös)
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 kg burgonya
- 60 dkg sárgarépa
- 30 dkg (mirelit) borsó
- só, bors
- 1 tk kurkuma
- 1 1/2 tk Garam masala
- 1/2 mk római kömény
- 3 ek szezámmag száraz serpenyőben enyhén megpirítva
Elkészítés:
- A hagymát felszeletelem, és az olajon üvegesre párolom. Ekkor rászórom az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát, a római köményt, a kurkumát és a Garam masalát, és várok egy picit, amíg illatozni kezdenek.
- Ekkor rádobom a kockára vágott burgonyát és a karikára, félkarikára vágott répát, összeforgatom, sütöm kicsit.
- Amikor a zöldségek már illatoznak, felöntöm az egészet annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen a zöldségeket, hozzáadom a borsót (ha mirelit, akkor fagyottan), sózom, megvárom, amíg felforr, majd fedőt teszek rá.
- Időnként kevergetem, és mire a répa és a borsó megfő, a burgonya egy része szétfő, és egészen szósz állagúra sűríti az egytálételünk levét.
- Tálaláskor megszórunk pirított szezámmaggal.
Forrás: Dudik Éva - http://www.thespicehouse.com/recipes/potato-curry-with-peas-and-carrots (kis módosítással)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése