Hozzávalók:
- egy darab kerekrépa
- 3 db sárgarépa
- 4-5 szem burgonya
- 1 darab zeller
- 2 kanál tejföl/joghurt/mascarpone
- só
- bors
- vaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- nagy adag kakukkfű
- nagy adag rozmaring
- 2 darab babérlevél
Elkészítés:
- A zöldségeket megtisztítjuk, közel hasonló méretűre daraboljuk, majd egy nagy lábasban puhára pároljuk.
- Ne felejtsük el a főzőlevet megmenteni egy későbbi fogáshoz!
- Burgonyanyomóval összetörtjük, a vajjal és a mascarponéval krémesítjük.
- Egy kis vajat olvasztunk egy kisebb lábasban, és hozzáadjuk a fűszereket és az aprított fokhagymát. Ez szépen kihozza az aromájukat.
- A püréhez adjuk a fűszeres vajat miután a babérleveleket eltávolítottuk.
Forrás: módosítással - http://www.foodnetwork.com/recipes/tyler-florence/savory-mashed-root-vegetables-recipe3/index.html (ford. Lengyel Zsuzsa)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése