2013. november 13., szerda

Fűszeres burgonyapüré gyökérzöldségekkel

Nagyon egyszerű és finom köret bármilyen gyökérzöldséggel kombinálva remek lehet.

Hozzávalók:

  • egy darab kerekrépa
  • 3 db sárgarépa
  • 4-5 szem burgonya
  • 1 darab zeller
  • 2 kanál tejföl/joghurt/mascarpone
  • bors
  • vaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • nagy adag kakukkfű
  • nagy adag rozmaring
  • 2 darab babérlevél
Elkészítés:
  1. A zöldségeket megtisztítjuk, közel hasonló méretűre daraboljuk, majd egy nagy lábasban puhára pároljuk.
  2. Ne felejtsük el a főzőlevet megmenteni egy későbbi fogáshoz!
  3. Burgonyanyomóval összetörtjük, a vajjal és a mascarponéval krémesítjük.
  4. Egy kis vajat olvasztunk egy kisebb lábasban, és hozzáadjuk a fűszereket és az aprított fokhagymát. Ez szépen kihozza az aromájukat.
  5. A püréhez adjuk a fűszeres vajat miután a babérleveleket eltávolítottuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése