2013. november 25., hétfő

Párolt fodros kel vacsira

Egy kis nyárra emlékeztető mix fodros kellel.

Hozzávalók:
  • tetszőleges mennyiségű fodros kel
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 marék fagyasztott, morzsolt kukorica
  • 2 darab paradicsom
  • olívaolaj
  • bors
  • 1 ek házi pirosarany
Elkészítés:
  1. Egy nagy serpenyőbe (legyen fedő is hozzá) olívaolajat hevítek.
  2. A vöröshagymát és a fokhagymát felszeletelem, és megpárolom az olajon.
  3. Jöhet a felkockázott paradicsom, a kukorica és legvégül a laskára vágott fodros kel.
  4. Egy pici vizet csurgatok rá, majd lefedem, és néhány percig párolom.
  5. Fűszerezem, ízesítem, majd melegen tálalom. Pirítóssal vagy önmagában is nagyon finom, diétás étel.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése