2013. november 17., vasárnap

Birsalmás-dióhabos rétes

Hozzávalók 4 rúd réteshez:

  • 8 rétes lap
  • 75 dkg birsalma tisztán (magház eltávolítása után) mérve
  • 10 dkg barna nádcukor
  • 7 tojásfehérje
  • 21 dkg cukor
  • 28 dkg dió darálva
  • olaj a kenéshez

Elkészítés:

  1. A birsalmák magházát kivágjuk (pucolni nem kell), lereszeljük őket.
  2. A barna cukrot serpenyőben megolvasztjuk, hozzákeverjük a reszelt birsalmát, és kb. 20-40 perc alatt megpároljuk (a párolási idő attól függ, mennyire finomra reszeltük a birsalmát).
  3. Közben a tojásfehérjékből egy csipet sóval elkezdünk habot verni. Félkemény állapotában kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd a cukros tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  4. A kész tojáshabba belekeverjük a darált diót.
  5. Egy réteslapot megkenünk vékonyan olajjal, rásimítunk egy másik lapot, majd ráhalmozzuk a cukros birsalmát, arra a dióhabot, és feltekerjük.
  6. A rétesek tetejét olajjal vékonyan megkenjük, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Forrás:
Dudik Éva
http://kiskuktakonyhaja.blogspot.hu/2009/10/makos-birsalmas-es-dios-birsalmas-retes.html

1 megjegyzés: