- 8 rétes lap
- 75 dkg birsalma tisztán (magház eltávolítása után) mérve
- 10 dkg barna nádcukor
- 7 tojásfehérje
- 21 dkg cukor
- 28 dkg dió darálva
- olaj a kenéshez
Elkészítés:
- A birsalmák magházát kivágjuk (pucolni nem kell), lereszeljük őket.
- A barna cukrot serpenyőben megolvasztjuk, hozzákeverjük a reszelt birsalmát, és kb. 20-40 perc alatt megpároljuk (a párolási idő attól függ, mennyire finomra reszeltük a birsalmát).
- Közben a tojásfehérjékből egy csipet sóval elkezdünk habot verni. Félkemény állapotában kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd a cukros tojásfehérjét kemény habbá verjük.
- A kész tojáshabba belekeverjük a darált diót.
- Egy réteslapot megkenünk vékonyan olajjal, rásimítunk egy másik lapot, majd ráhalmozzuk a cukros birsalmát, arra a dióhabot, és feltekerjük.
- A rétesek tetejét olajjal vékonyan megkenjük, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Forrás:
Dudik Éva
http://kiskuktakonyhaja.blogspot.hu/2009/10/makos-birsalmas-es-dios-birsalmas-retes.html
Ez nekem annyira ízlett!!!
VálaszTörlés