Ez a céklakrém nagyon hasonlít egy pesztóhoz. Érdemes kipróbálni, szerintem remek az íze. Egy nagy fej cékla elég az egész családnak.
Hozzávalók (4 személyre):
- 1 nagy cékla főve (vagy puhára sütve sütőben)
- 1-2 csurgatás olívaolaj
- 10-12 dkg reszelt parmezán
- 2 kanál mascarpone sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 marék tökmag (vagy bármilyen más olajos mag: napraforgó, szezám stb.)
- 1 marék dió
- só
- bors
- bio tészta
Elkészítés:
- A céklát puhára főzzük (vagy pároljuk sütőben), majd botmixerrel turmixoljuk a főzőlé nélkül; a fokhagymát előtte hozzáadjuk.
- A magokat száraz serpenyőben megpirítjuk, majd aprítógépben felaprítjuk.
- A parmezánt nem szoktam reszelgetni, elég macerás. Ugyanígy aprítógépbe teszem, amely egy pillanat alatt finomra darabolja.
- A magot és a sajtot a pépbe keverjük.
- A mascarponéval krémesítjük.
- Sózzuk és borsozzuk.
- Végül mehet bele az olívaolaj.
- Közben a tésztát kifőzzük, és forrón tálaljuk.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése