- 100 g erdei gomba (fagyasztott vargányás erdei gomba mix)
- 400 g paszternák
- 50 g vaj
- 50 g reszelt sajt (vörös cheddar és medvehagymás sajt keveréke)
- 25 g liszt
- 1,5 dl tejszín vagy tej, én az előbbit használtam
- 3 tojás
- 2 tk koriander, én egész koriandert őröltem mozsárban
- só, őrölt bors
- Reszeljük le a pasztinákot.
- A tojásokat ketté választjuk 2 tálban.
- A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzá vegyítjük a tejszínt vagy a tejet, legközelebb kipróbálom simán tejjel is, hogy könnyebb legyen.
- Sóval, korianderrel, borssal ízesítjük és alaposan elkeverjük.
- Verjük fel egy csipet sóval a tojásfehérjét.
- Végül hozzákeverjük a reszelt paszternákot, a tojások sárgáját és a reszelt sajtokat.
- A fehérje habot lazán keverjük a masszához.
- Adagoljuk kis szuflé formákba, tegyünk bele ízlés szerint erdei gomba szeleteket és 170-180 fokon süssük szép aranybarnára.
Forrás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése