2013. november 1., péntek

Erdei gombás paszternák szuflé

Hozzávalók:

  • 100 g erdei gomba (fagyasztott vargányás erdei gomba mix)
  • 400 g paszternák
  • 50 g vaj
  • 50 g reszelt sajt (vörös cheddar és medvehagymás sajt keveréke)
  • 25 g liszt
  • 1,5 dl tejszín vagy tej, én az előbbit használtam
  • 3 tojás
  • 2 tk koriander, én egész koriandert őröltem mozsárban
  • só, őrölt bors
Elkészítés:
  1. Reszeljük le a pasztinákot. 
  2. A tojásokat ketté választjuk 2 tálban. 
  3. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzá vegyítjük a tejszínt vagy a tejet, legközelebb kipróbálom simán tejjel is, hogy könnyebb legyen. 
  4. Sóval, korianderrel, borssal ízesítjük és alaposan elkeverjük. 
  5. Verjük fel egy csipet sóval a tojásfehérjét. 
  6. Végül hozzákeverjük a reszelt paszternákot, a tojások sárgáját és a reszelt sajtokat. 
  7. A fehérje habot lazán keverjük a masszához. 
  8. Adagoljuk kis szuflé formákba, tegyünk bele ízlés szerint erdei gomba szeleteket és 170-180 fokon süssük szép aranybarnára.
Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése