2013. november 1., péntek

Céklaleves almával

Hozzávalók:
  • 1 nagy cékla
  • 1-2 alma
  • kakukkfű (elhagyható)
  • tejszín (elhagyható)
  • húsleves alaplé (lehet kockából)
Elkészítés:
  1. Hámozzuk meg a céklá(ka)t és az almá(ka)t.
  2. Feldarabolás után tegyük mindet tepsibe, erre mehet a kakukkfű ág. Sütőben süssük puhára.
  3. Tegyük az alma és cékla darabokat egy lábasba, öntsük fel az alaplével. Főzzük össze, majd turmixoljuk. Szükség esetén sózzuk, borsozzuk.
  4. Tálaláskor tejszínnel díszíthetjük, mellesleg sokkal finomabb is így. :-)
Úgy is készíthetjük, hogy a céklát és az almát az alaplében főzzük puhára.

Forrás: Veres Réka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése