Hozzávalók:
- fél kg liszt
- 4 kávéskanál só
- fél csomag élesztő
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- víz
- cukor
Elkészítés:
- A fél élesztőt 1 teáskanál cukorral langyos vízben felfuttatjuk.
- A liszthez adjuk a sót és a lereszelt fokhagymát.
- Az élesztővel, az olívaolajjal és 3-4 dl vízzel lágy tésztát gyúrunk.
- 10-15 percet kelesztjük, majd újra átgyúrjuk.
- Ismét 10-15 perc pihentetés következik, újra átgyúrjuk, majd egy kiolajozott formába tesszük, ebben még 10 percet kelesztjük.
- 220 fokon 10-15 percig sütjük, majd lejjebb vesszük a hőfokot 160-ra és kb 20 perc alatt készre sütjük.
Forrás:
Bolgárné Kalmár Zsuzsa
Nálam ez volt a másik befutó Márton napon :D
VálaszTörlés