Hozzávalók:
- 1 kisebb kerekrépa vagy egy óriás répa fele
- 3-4 szem kisebb burgonya
- só
- bors
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 2 fej lilahagyma
- pici vaj vagy olívaolaj
- zöldségalaplé (karalábé főzővizét tettem el)
Elkészítés:
- A zöldségeket megtisztítjuk, egyforma méretű darabokra vágjuk.
- A vajon megpároljuk a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a többi zöldséget.
- Felöntjük vízzel vagy zöldségalaplével, és kis lángon puhára főzzük.
- Sózzuk, borsozzuk, és a gáz elzárása után botmixerrel extra krémesre turmixoljuk.
- Pici kakukkfűvel megszórjuk tálaláskor.
Forrás: Lengyel Zsuzsa
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése