2013. november 12., kedd

Egyszerű kerekrépa krémleves

Hozzávalók:

  • 1 kisebb kerekrépa vagy egy óriás répa fele
  • 3-4 szem kisebb burgonya
  • bors
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 2 fej lilahagyma
  • pici vaj vagy olívaolaj
  • zöldségalaplé (karalábé főzővizét tettem el)
Elkészítés:
  1. A zöldségeket megtisztítjuk, egyforma méretű darabokra vágjuk.
  2. A vajon megpároljuk a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a többi zöldséget.
  3. Felöntjük vízzel vagy zöldségalaplével, és kis lángon puhára főzzük.
  4. Sózzuk, borsozzuk, és a gáz elzárása után botmixerrel extra krémesre turmixoljuk.
  5. Pici kakukkfűvel megszórjuk tálaláskor.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése