A múltkor friss koriander is volt a dobozban a spagettitök mellett, és amikor megsült a spagettitök, épp a korianderzöldet csomagoltam el a hűtőbe, így egymás mellé került a tök és a koriander, és úgy találtam, hogy a két illat kitűnően megy egymáshoz. Elhatároztam, hogy kipróbálom őket együtt, így készült ez a keleties fűszerezésű spagettitök-főzelék.
Hozzávalók:
- 1 spagettitök
- 1 csokor friss koriander (vagy szárított)
- 1 ek olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk garam masala
- 1,5 dl tej
- étkezési keményítő
- só, bors
Elkészítés:
- A spagettitököt félbevágjuk, kikaparjuk a magjait, a tököt vágott felével lefelé sütőlapra tesszük, és kb. 30 perc alatt megsütjük (amikor hústűvel könnyedén átszúrható, kész van).
- Amikor kicsit meghűlt, villával kikaparjuk a szálaira esett tökhúst.
- Olajon megdinszteljük a kis kockákra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszerkeveréket (ehhez egészen keveset, nehogy túl tolakodóan fűszeres legyen). Amikor már finoman illatoztak, hozzáadjuk a tökszálakat, épp csak összemelegítjük őket, majd felöntjük annyi tejjel, hogy főzelék állagú legyen majd a végén.
- Az étkezési keményítőt kevés vízzel péppé keverjük, majd a pépet a főzelékhez öntjük, a gázt elzárjuk, a főzeléket sózzuk, borsozzuk.
- Friss korianderzöldet keverünk hozzá.
Forrás: Dudik Éva
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése