2013. november 27., szerda

Párolt ázsiai zöldek fokhagymás-gyömbéres mártásban

Már rég kerestem egy olyan receptet, amelyhez nagyobb mennyiségben lehet felhasználni az ázsiai zöldeket, és rövid párolás (stir-fry) után még a tápanyagok sem vesznek el. Ehhez az ételhez használhatunk: pak choit, mizunát, nameniát, tatsoit, stb.

Hozzávalók:
  • fél kg zöld levél (nálam mizuna)
  • 70 ml húsleves alaplé/víz
  • 2 ek növényi olaj (hidegen sajtolt)
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek mirin (rizsecet)
  • 1 ek kukorica keményítő
  • 1 ek friss gyömbér (hámozva, mozsárban összezúzva)
  • 2 ek zúzott fokhagyma


Elkészítés:

1. Egy edényben keverjük el jól az alaplevet, a szójaszószt, a mirint és a keményítőt. Fontos, hogy az összes keményítő feloldódjon.
2. Forrósítsuk fel az olajat egy wokban.
3. Adjuk hozzá a gyömbért és a fokhagymát, majd kb. fél perc alatt pároljuk meg.
4. Adjuk hozzá a zöldeket, és fonnyasszuk meg őket a wokban.
5. Legvégül öntsük bele a keményítős folyadékot, és főzzük egy-két percig. Ne főzzük szét a leveleket!
6. Tálaljuk rizzsel.

Forrás: http://www.seedtosaucepan.com/sauteed-asian-spring-greens-with-garlic-ginger-sauce/ (ford. és kép: Lengyel Zsuzsa)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése