2015. március 10., kedd

Currys sült zeller

Sok szempontból nagyon kellemes alternatívája a sült krumplinak: kevés olajjal sül egy méltatlanul elhagyagolt zöldségből és finom.

Hozzávalók
  • 2 nagy zeller (kb. 1,3 kg)
  • 3-4 evőkanál földimogyoró vagy más növényi olaj
  • 1 evőkanál currypor
Elkész­ítés
  1. Hámozzuk meg a zellert, majd vágjuk hasábokra.
  2. (Ez a lépés szerepelt a receptben, de szerintem elhagyható) Egy nagy lábasban forraljunk fel sós vizet, dobjuk be a zellerdarabokat és blansírozzuk kb. 1-2 percig. Szűrjük le, csöpögtessük le.
  3. Keverjük össze az olajjal, a curryvel és sóval. Kevergessük addig, míg jól beborítja ez a keverék.
  4. Terítsük a hasábokat tepsibe, ügyeljünk rá, hogy egy rétegben legyen (lehet, hogy csak kettőbe fér).
  5. 230 °C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig süssük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése