2015. március 21., szombat

Gyors kelbimbós csirkeragu

Két kedvenc hozzávalóm egy fazékban: csirke és kelbimbó. Sokszor készítek ilyen 15 perces ragut. Az alapanyagokat szabadon variálom, és mindig nagyon finom a végeredmény!

Hozzávalók:


  • fél kiló kelbimbó
  • 20-30 dkg csirkemell
  • 2 hatalmas lilahagyma
  • 2-3 ujjnyi kolozsvári szalonna
  • bors
  • 2-3 löttyintés balzsamecet
  • házi paradicsomlé
  • olívaolaj
Elkészítés:

  1. A kelbimbót megtisztítom, beáztatom, majd lobogó vízben megpárolom (félpuhára).
  2. Egy fedővel rendelkező, nagy serpenyőben lepirítom a felkockázott szalonnát. Egy pici olívaolajat is löttyintek hozzá.
  3. Rádobom a felaprított hagymát. Én kifejezetten szeretem, ha nagyobb darabokban marad. Megpárolom.
  4. A húst felkockázom, majd a serpenyőbe dobom, és kevergetés mellett fehérre sütöm.
  5. Amikor már kevés leve van, felöntöm a paradicsomlével és a balzsamecettel.
  6. Még egy picit sütöm a húst, majd hozzáadom a megpárolt kelbimbót.
  7. Fedő alatt összesütöm, picit párolom.
  8. Fűszerezem.
Forrás: Lengyel Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése