2015. március 27., péntek

Turbolyás quiche

Ez az a quiche ami Schäffer Erzsébetnek készült. Igazi téli-tavaszi quiche kombináció, benne a gumós téli zöldségek, miközben már ott virul a friss zöld a tetején!

Hozzávalók
  • A tésztához:
    • 15 dkg vaj
    • 30 dkg liszt
    • hideg víz szükség szerint
  • A töltelékhez:
    • csíkos cékla
    • csicsóka
    • sajt
    • 2-3 dl tejföl
    • 2-3 db tojás
    • só, bors, 
    • turbolya
Elkész­ítés
  1. Szükség szerinti hideg víz hozzáadásával a morzsás keverékből gyúrjunk tésztát és pihentessük a hűtőben 30 percig.
  2. Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra
  3. Nyújtsuk ki a tésztát és tegyük egy pitesütő formába. Süssük vakon 10-15 percig.
  4. Pirítsuk meg a csíkos céklát és a csicsókat a sóval és a borssal, majd tegyük a tészta alapba. Keverjük ki a tejfölt a tojásokkal, sóval, borssal és öntsük a töltelékre. Szórjunk sajtot és turbolyát a tetejére.
  5. Süssük 160 °C-on 30-40 percig.
Forrás: Kiss-Kovács Orsolya

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése